Pages

Saturday, 28 April 2012

Pengalaman Camping

salam
haii alll ap khabar?
lama tak update almaklumlah bz gan hal sekolah tambah ko-k lagi
actually sy baru balik camping jadik guru pengiring untuk kadet polis peringkat daerah
besttt woooo
byk aktiviti yg diorg wat kawad of cos la tak leh tinggal heheheh
antara aktiviti yg diorg wat ialah musketry, kawad, pandu arah dan bantu mula..
hmmm pengalaman memg byk so dr sini baru sy realise tugas sbg seorg guru tak mudah xoxo (@@)
bayangkan masa 1st day night, kene antar budak balik
sebab ap? dia bg tau dah rasa sumting macam rasa antoo kat sebelah badan la huhuhuh
b4 that dia memg demam and pernah terkena sampuk n mak dia memg tak bg g camping dlm hutan nie huhuh
malam tu jugak ad budak pening, pg2 tu kawan dia yg uzur dtg dorm sy kira2 jam 5.30 pg kejut kata budak pening tu sakit, sy pun ap lg gan tak gosok gigi cuci muka terus g khemah dia
tgk2 memg terbaring tak larat huhuhu
sy ckp kat dia "cikgu antar kamu balik eh"? huhuh
memg ler sy antar dia balik gan pengiring encik polis gan keta polis
budak yg pening ni dok asrama so complicated sket la prosedur dia
nak kena jumpa penolong kanan, penolong kanan hem, warden huhuhu nak uruskan dia balik umah huhuh
so budak pening nie ditinggalkan di sekolah sy and ayah dia dtg amik dia huhuhuuu...
hari ke2 dan ke3 tak der ap2 huh selamat xoxo
kalu tak mati den nak kene antar sorg2 lik umah ohhh tidakkkk
baru la sy paham, kija guru bukan sj mengajar di sekolah, tp sebagai ibu bapa, motivator, tok bomo, pelakon terhebat (penakut pun jadik berani depan budak hahhahaaaaa)

k la kat bawah ni ada sedikit gambar time aktiviti kadet polis peringkat daerah kuala muda yan, kedah
babai =)

ni kadet polis sekolah sy sek men vokasional s.p 2



sarjan tgh check kadet dia nie pas pasang khemah

hensem kan pakai full uniform barisan kawalan hormat =)



No comments:

Post a comment