Pages

Wednesday, 26 October 2011

Cemburu...bagus ke tidak???

assalamualaikum dan salam sejahtera kawan2
ap khabar blogger2 sekalian??
lama tak update blog kesayangan...
setelah difikir-fikirkan entry pada kali ini ialah CEMBURU
cemburu...hurmmmmmm semua orang pun ada cemburu..
tapi bergantunglah samada cemburu tu tinggi@teruk@positif samada kurang@tak teruk@negatif..
cemburu dalam bercinta, cemburu dengan saudara, cemburu dengan rakan, atau cemburu dengan sape2 je
tetapi slunya cemburu / jeles ni org akan kaitkan dengan bercintalah kan hehehehe...
saya?? ad jugak cemburu gan bf saya tapi rasanya tak teruk kot hihihi (perasan)
sebab? tak citer la wat malu jer hihihii....
tapi ap yang saya nak nasihatkan kalau korang bercinta dikalangan calssmate ataupun tmpat kerja
jangan aaa melampau2 sgt samapai tak leh tgk pasangan korang bercakap dengan orang lain.....
dengan sifat korang yang terlalu cemburu tu akan membuatkan orang lain "menyampah" la dengan korang
yer la kita nak cakap menda2 bese jer kot...tau la korang dah booking org tu hehehheheee....
okey.. dari segi kawan2 plak...rasanya tak slaah kan kalau kita cemburu positif iaitu cemburu dengan rakan2 kita yang berjaya means that kalau la rakan kita tu pointer dia tinggi tak salah kan klu kita nak compete study sungguh2 ni namanya bersaing secara sihat...and dalam business lak, saya suka tengok kaum cina bila berbisnes diorang berpakat n sepakat membawa berkat hehehe...tak payah la nak guna santau2 ni nak menjatuhkan bisnes orang lain......
okey....bawah ni ada la beberapa pic yang diambil kat google image...bukan pic saya yer heheheheh
ok lah...sehingga berjumpa lagi papaiiii....























2 comments:

  1. kalau pada pasangan cemburu tandanya sayang..kan? huhu

    ReplyDelete
  2. yup memg tanda sayang..tp berpada2 la dik hehehehe

    ReplyDelete